Wie Ben Ik?

Mijn naam is Richard van Halteren, Ik ben geboren op 5 april 1997. . Ik ben zins mijn 13e levens jaar al actief in de muziekwereld, Ik begon als hardcore & hardstyle dj, Maar ben uitgegroeid tot een rasechte blues liefhebber en blues dj.

Toen ik een jaar of 18/19 was ben ik een tijdje ondergronds gaan leven. Daar mee bedoel ik, dat ik mezelf even teruggetrokken had. Het was mij allemaal eventjes te veel geworden, dus zodoende had ik besloten om te stoppen met alles. Dit was wel tijdelijk want na een jaar was ik terug op de radio beter dan ooit te voren. Met een gloed nieuwe mindset en een gloednieuw idee voor shows. Met veel toekomst in mijn hoofd, een gezonde en goeie toekomst. Zodoende heb ik dus besloten om alles weer op te pakken.

Toen ik ongeveer jaar of 20/21 was besloot ik om mij in te zetten als vrijwilliger in de artiesten promotie. Dan niet die hollandstalige muziek wat ik echt verafschuw, ik ben geen fan van de hollandstalige muziek… Dan heb ik het over de muziek zónder inhoud. Bijvoorbeeld een De Dijk, Drukwerk, Boudewijn de Groot dat vind ik geweldig om te draaien en te luisteren. Andre Hazes (Senior) heeft in mijn leven altijd wel een rode draad van betekenis gehad.

Zeker toen ik zelf in een dip zat, en later op krabbelde. Deze man heeft mij zoveel hoop gegeven ondanks dat ie al jaren dood is. Des al niet te min zag ik docu’s van hem en begon ik me open te stellen voor Blues muziek, want hoe je het wend of keert, Andre Hazes maakte uit eindelijk NederBlues, zo noem ik het altijd. En wat kon hij het goed.

Ik heb me erg verdiept in het blues genre en ben er eerlijk in, vaak gaat het over onvrede of verdriet. Dat zijn dingen die mij erg weten te raken. Ik ben niet iemand van de Protestsongs. Zoals ze daar zo’n mooi woord voor hebben, maar hou wel heel erg van een goede songtekst.

Eigenlijk als ik heel diep na denk, dan ben ik al veel eerder met de Blues Muziek in aanraking gekomen. Ik denk rond mijn 12/13 zelfs toen zag ik de Docu/Film van Ray Charles genaamd RAY. Die raakte mij destijds al, daarna heb ik hem jaren lang met enige regelmaat gezien. Mijn familie is niet muzikaal, daar ben ik eerlijk in. Mijn vader was/is een hardwerkende Tuinman/Taxi chauffeur en mijn moeder werkt in de Zorg. Beide geen aandacht voor muziek, wat erg jammer is, want hoe meer ik de muziek wereld binnen stap, hoe meer ik merk dat muziek écht een geweldig middel is om tijdens je opvoeding te hanteren.

Ook ben ik van mening dat muziek juist als therapiemiddel kan dienen. Omdat Muziek de gevoelens in de mens los brengt. Zo heb ik een tijd gehad dat ik veel Heavy Metal luisterde en veel Hard Rock, dat waren tijden dat ik erg gefrustreerd was en vaak ( ben ik eerlijk in ) ook veel dronk in alcoholische vorm. Maar de obsessie voor de gitaar of gitaren bleef altijd wel een (, ?? moet denk ik nog iets staan??) Vandaar dat ik later uitweek naar de blues muziek.

Je merkt nu al dat ik veel kan praten/typen als ik eenmaal los ben. Dat is dus de reden dat ik besloten heb om ook met regelmaat een review te posten over bepaalde cd’s die ik beluisterd heb of die ik gekregen heb, dit zijn dan reviews gebaseerd op MIJN mening en ideeën, dus wat ik vind. In natuurlijk correct en fatsoenlijk taalgebruik.

Misschien zal je vast her en der al wat tegen gekomen zijn, maar ook ik ben een mens en maak taalfouten.

Ik probeer ze zoveel mogelijk er uit te halen en niet er in te laten staan, maar mocht je nou taalfouten vinden stuur mij dan eventjes een berichtje via het contactformulier!

Op die manier leren we beide iets jij over wat ik vind, en ik over de Nederlandse Taal.