Wie Ben Ik?

Wie Ben Ik heet deze pagina nou dat ga ik vertellen wie ik ben!
Mijn naam is Richard van Halteren, Ik ben geboren op 5 april 1997.

Ik ben zins mijn 13e levens jaar al actief in de muziekwereld, Ik begon als hardcore & hardstyle dj, Maar ben uitgegroeid tot een rasechte blues liefhebber en blues dj.

DJ-Richard,
Dit Ben Ik wel een oude foto maar er moet binnenkort weer geshoot worden!

Muziek en Levensstijl

Toen ik een jaar of 18/19 was ben ik een tijdje ondergronds gaan leven. Daar mee bedoel ik, dat ik mezelf even teruggetrokken had. Het was mij allemaal eventjes te veel geworden, dus zodoende had ik besloten om te stoppen met alles. Dit was wel tijdelijk want na een jaar was ik terug op de radio beter dan ooit te voren. Met een gloed nieuwe mindset en een gloednieuwe ideeën voor shows. Met veel toekomst in mijn hoofd, een gezonde en goeie toekomst. Zodoende heb ik dus besloten om alles weer op te pakken.

Toen ik ongeveer jaar of 20/21 was besloot ik om mij in te zetten als vrijwilliger in de artiesten promotie. Dan niet die hollandstalige muziek wat ik echt verafschuw, ik ben geen fan van de hollandstalige muziek… Dan heb ik het over de muziek zónder inhoud. Bijvoorbeeld een De Dijk, Drukwerk, Boudewijn de Groot dat vind ik geweldig om te draaien en te luisteren. Andre Hazes (Senior) heeft in mijn leven altijd wel een rode draad van betekenis gehad mede door dat deze man een blues liefhebber was ben ik mij open gaan stellen om ook te verdiepen in de blues.

Zeker toen ik zelf in een dip zat, en later op krabbelde. Deze man heeft mij zoveel hoop gegeven ondanks dat ie al jaren dood is. Des al niet te min zag ik docu’s van hem en begon ik me open te stellen voor Blues muziek, want hoe je het wend of keert, Andre Hazes maakte uit eindelijk NederBlues, zo noem ik het altijd. En wat kon hij het goed.

Ik heb me erg verdiept in het blues genre en ben er eerlijk in, vaak gaat het over onvrede of verdriet. Dat zijn dingen die mij erg weten te raken. Ik ben niet iemand van de Protestsongs. Zoals ze daar zo’n mooi woord voor hebben, maar hou wel heel erg van een goede songtekst.

Wie Ben Ik? nou Dit!
Wie Ben Ik ? nou dit ben ik!

ik ben wie ik ben.

Eigenlijk als ik heel diep na denk, dan ben ik al veel eerder met de Blues Muziek in aanraking gekomen. Ik denk rond mijn 12/13 zelfs toen zag ik de Docu/Film van Ray Charles genaamd RAY. Die raakte mij destijds al, daarna heb ik hem jaren lang met enige regelmaat gezien. Mijn familie is niet muzikaal, daar ben ik eerlijk in. Mijn vader was/is een hardwerkende Tuinman/Taxi chauffeur en mijn moeder werkt in de Zorg ook heb ik geen contact met mijn moeder en moederskant van de familie. Beide geen aandacht voor muziek, wat erg jammer is, want hoe meer ik de muziek wereld binnen stap, hoe meer ik merk dat muziek écht een geweldig middel is om tijdens je opvoeding te hanteren.

Ook ben ik van mening dat muziek juist als therapiemiddel kan dienen. Omdat Muziek de gevoelens in de mens los brengt. Zo heb ik een tijd gehad dat ik veel Heavy Metal luisterde en veel Hard Rock, dat waren tijden dat ik erg gefrustreerd was en vaak ( ben ik eerlijk in ) ook veel dronk in alcoholische vorm. Maar de obsessie voor de gitaar of gitaren bleef altijd wel. Vandaar dat ik later uitweek naar de blues muziek.

Je merkt nu al dat ik veel kan praten/typen als ik eenmaal los ben. Dat is dus de reden dat ik besloten heb om ook met regelmaat een review te posten over bepaalde cd’s die ik beluisterd heb of die ik gekregen heb, dit zijn dan reviews gebaseerd op MIJN mening en ideeën, dus wat ik vind. veel van wat we doen en wie we zijn plaatsen we ook op facebook check dus zeker onze facebook pagina!

muziek en ik
je ziet mij vaak als ik foto’s maak van mezelf met oortjes of koptelefoon dit aangezien ik altijd muziek op heb staan!