Informatie Van Dyck Inc.

Van Dyck Inc. is meer dan dertig jaar oud. Twee Hamburgse gitaristen kwamen op als gasten tijdens een sessie in een bluesbar in Bremen, waar ze een Nederlandse zanger ontmoetten die op zoek was naar nieuwe contacten in Duitsland. Niemand kon destijds voorzien dat dit evenement beroemde bands als “Backstreet Blues Band” en “JJ & The Shuffle Kings” zou brengen die vele jaren in binnen- en buitenland op het podium stonden.

30 Jaar…

Dertig jaar, talloze optredens en vele CD’s later, zijn muzikanten uit de originele bands herenigd om hun eigen muziekstijl tot leven te brengen met al hun ervaring. Buiten de gebaande bluesnummers, Van Dyck Inc.

Stijlvol en natuurlijk een mix van shuffle, swing, tweedelijns ritmes en ballads, waarvoor het woord “Americana” is uitgevonden.

Live is de zes muzikanten van Van Dyck Inc. om de nauwe band met hun muziek en het blinde begrip onder elkaar op te merken. Eigen composities en arrangementen van haar favoriete nummers, zoals Van Morrison , Ry Cooder , John Hiatt of Little Feat , worden vakkundig gepresenteerd met een geluid dat zelden wordt gehoord van Duitse bands. De muziek van VAN DYCK INC. handgemaakt – ze hebben geen technische trucs en effecten nodig om het publiek erbij te betrekken

Jan Rietdijk – vocals
Werner Willms – Gitaar / Slide Guitar
Axel Rosenbaum – Harmonica’s
Dietmar Könken – Piano / Orgel
Dieter Winge – Bas
Torsten Bellstedt – Drums

Voor boekingen of het kopen van de cd’s kunt u gaan een bericht sturen naar het volgende e-mail adress

janrietdijk@t-online.de
check ook even de website Klik Hier!

Wilt u nou ook net als Van Dyck Inc. een eigen pagina hebben op de website meld u dan aan via het contact formulier en dan komen we er samen wel uit!