Review Sweet Bourbon album Born A Rebel

Ze hebben het weer geflikt om mij te overtuigen van hun geweldige muziek met dit prachtige nieuwe album!!

Sweet Bourbon draai ik al een poosje met regelmaat in mijn shows daarnaast doe ik ook geregeld oproepen tot luisteren van hun muziek op Facebook en Instagram…

Ik ben erg onder de indruk van deze geweldige band met dit mooi nieuwe album hebben ze weer laten zien dat ze 1 van de top Blues bands zijn van Nederland!

Born A Rebel is echt een geweldige plaat en er zijn heel veel lovende kritieken geschreven over dit album, Ik ga ook proberen er iets leuks voor te schrijven en hoop jullie te kunnen overtuigen zeker Sweet Bourbon op te zoeken op spotify en youtube!

In tegenstelling tot het album van Bruno Lord ( mijn vorige review nog niet gelezen klik HIER) is er weinig te zien op de cover, ik zie aan de voorkant een oude stoel een salontafel met daarop een zwarte roos en boven de titel van de cd een ouwe banjo en kandelaar…. zou het dan zo zijn dat deze cover ook de donkere kant moet laten zien van de blues van Sweet Bourbon?

De roos die op tafel ligt is natuurlijk maar een klein detail wat betreft de hele front cover… Maar is erg goed bedacht vind hem er erg mooi bij passen bij het gevoel dat ik/je krijg bij het kijken van de voorkant van het album, Sommige front covers zijn saai om naar te kijken maar deze zeker niet ik vind het wel wat hebben iets duisters/donkers iets wat je gevoel moet raken denk ik…. het rooie vlak moet een Piano voorstellen je ook wel duidelijk kan zien vind ik zelf, De rest van de voorkant roept dus vooral een donker gevoel bij je op maar dat is de muziek zeker niet.

Je ziet hier de binnen kant links hier in zie je direct wat de voorkant mist en wat dus het rooie vlak moet voorstellen zeg maar erg leuk gedaan en bedacht!

Maar over de muziek die is swingend & Snel en Rauw! Erg leuk gedaan aangezien dat de cover van het album je doet uitstralen dat het een rustig en droevig/duister stuk muziek is, Das dus niet waar!

Hier onder schrijf ik alle nummers op volgorde die op deze Cd staan en daar ga ik kort een aantal uitpikken om er wat over te vertellen!

 1. Born A Rebel
 2. Bourbon For You
 3. Mrs.C
 4. I Asked You A Question
 5. Muddy Footprints
 6. Sitting On Top Of The World
 7. The Beast (For Mieke)
 8. Unexpected Touch
 9. Lay Down Your Worries
 10. Laying In The Alley

Dat zijn alle nummers die op dit geweldige album staat, er zijn een aantal die er uit springen en direct mijn aandacht trokken namelijk de volgende : Born A Rebel, Muddy Footprints en Sitting On Top Of The World.

Waarom nou deze nummers vraagt u zich misschien af?

Nou dat ga ik proberen uit te leggen en tegelijkertijd vertellen wat ik van het nummer vind.

 1. Born A Rebel

Born A Rebel de titelsong een heerlijk swingend rockachtig nummer, Mooi om naar te luisteren en een geweldige opener van de volledige Cd, Ik had de preview beluisterd nog voor dat het album uit kwam en was erg optimistisch over deze titelsong aangezien dat ik vroeger nog wel eens beschreven werdt al ”een rebel” dacht ik direct aan mij haha!

5. Muddy Footprints

Ik dacht direct aan 1 van de grootste blues muzikanten die de blues heeft gekend dat was/is Muddy Waters maar toen ik dit nummer beluisterde had ik niet dit verwacht, Ik zelf verwachte iets klassieks en akoestisch. maar dat was dus niet waar het was ondanks mijn verwachting een erg goed nummer en heb hem zelf al een paar keer gedraait!

6. Sitting On Top Of The World

Deze titel is al heel vaak gebruikt voor meerdere muziek genre’s zowel in de rockscene als in pop/electro scene wordt deze titel erg vaak gebruikt maar het was anders dan ik had verwacht…. ik had zelf verwacht dat het begrip Sitting On Top OF The World vaak er in terug zou komen… en dat het een sneller nummer zou zijn…. maar dat was het niet het was zoals in de trend van dit album een wat rustiger en langzamer nummer.

Door het schrijven van deze review hoop ik jullie voldoende te hebben overtuigd om de cd te kopen of in ieder geval de muziek te beluisteren via spotify/youtube of andere platformen…. voor de cd of meer informatie over Sweet Bourbon klikt u HIER

Author: Richard Baasje
Ik Ben Dj Richard Baasje, De eigenaar van deze website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.