Review over Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy een bijzonder geweldige artiest!


Ik had het een tijdje geleden over dat ik een recensie / column zou schrijven. Over onze inzending van het Eurovisie Songfestival Jeangu Macrooy.

Iets later als geplant… Maar ik kom altijd na wat ik beloof! ik hoorde deze naam. Toen dacht ik direct van ik ga onderzoek naar hem doen, Ik las het stuk dat ie soul zong toen trok hij mijn interesse direct!

Maar als eerste wie is Jeangu Macrooy?

Macrooy is in 1993 geboren in Paramaribo. In 2011 vormde hij de band Between Towers, In januari 2013 verscheen hun eerste en helaas enige album genaamd Stars on My Radio. Na een studie van 2 jaar aan het conservatorium in Paramaribo verhuisde hij in 2014 naar Nederland om in Enschede op de popacademie de opleiding tot songwriter te volgen.

Hij speelde onder anderen in voorprogramma’s van Selah Sue, Blaudzun, Remy van Kesteren en Bernhoft heel eerlijk alle namen zeggen me niets. Op 29 maart 2018 speelde Macrooy in The Passion de rol Judas speelde hij. Hij treedde regelmatig op bij De Wereld Draait Door.

Zo nu we een beetje weten wie hij is en waar ie vandaan komt. Kan ik verder gaan met wat ik vind van zijn muziek. Ik ben druk bezig met de muziek te beluisteren en geniet er erg van. Jeangu Macrooy is misschien wel de eerste artiest die ik ga zien op het Eurovisie Songfestival want ik waardeer deze man. De muziek van Macrooy past wel in mijn categorie en in mijn straatje!

De stem van Jeangu vind ik erg bijzonder. Het heeft een heerlijk tempo zijn muziek ik wordt er erg vrolijk van.

Ik hou zelf erg van Soul muziek het spreekt me erg aan zelf persoonlijk luister ik altijd naar James Brown. Maar ik ben er bijna zeker van dat Jeangu wel degelijk vanaf vandaag tot mijn Bibliotheek gaat behoren wat heerlijk!

Nu is het nog afwachten wat het nummer wordt waar we hem mee naar Rotterdam sturen maar dat zien we snel genoeg!

Dus vanaf vandaag gaan we hem met regelmaat terug horen in mijn werk als Radio DJ.

Bij deze kom ik nu in de afronding dus jullie gaan deze geweldige artiest zeker terug horen in mijn shows!

Author: Richard Baasje
Ik Ben Dj Richard Baasje, De eigenaar van deze website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.