Radio Dj

Mijn werk als radio dj doe ik al vanaf toen ik een jaar of 13 was. Op deze pagina ga ik je vertellen over wat ik doe, waar ik het doe en tot slot wanneer ik het doe, kortom eigenlijk zoals ik ze noem de drie W’s.

In mijn beantwoording op de volgende vragen pak ik al mijn radioshows en ga ik daar over een stukje vertellen. En staat er op elke afbeelding een link naar de radio.
Het eerste Radio Programma waar ik mee wil beginnen is het volgende programma, tevens ook het langste programma wat ik gepresenteerd heb.

Muziek op Zondag ~ Radio-Draaigigant

Ik ben, denk ik, ondertussen 4 jaar geleden op Radio-Draaigigant begonnen op de zondagavond met een programma dat eerst geen naam had. Dat was dus naamloos. Gewoon DJ Richard zo stond het in het programma boekje. Dit was elke zondagavond van 20:00 – 23:00 in deze opstelling ben ik dus ook begonnen bij deze zender. Niet de grootste, maar wel 1 van de leukste tot nu toe vind ik. Waarom vraagt u zich misschien af? Nou dát ga ik u uitleggen; ik mag veel van Linda ( eigenaresse), heb veel mogelijkheden op de radio en ik vind het contact wat ik regelmatig heb met de luisteraars
( door het gebruik van de chatbox) erg leuk.

De muziek die ik draai op deze avond was eigenlijk vanaf begin al vrij gevarieerd, namelijk van Hollandse ”lalala” muziek, waar ik zelf niet van hou, tot aan lekkere Heavy Metal en zelfs soms een snufje klassiek en met de juiste aandacht voor de hedendaagse Top 40. Na een tijdje heb ik 2 uur gevarieerd en 1 uur traditionele blues gehad. Dit is ook weer na een tijdje veranderd in 2 uur Blues 1 uur gevarieerd…

Maar ook daar was ik niet tevreden mee, toen heb ik zitten denken en twijfelen van wat ga ik doen. Toen kwam ik op het idee om een ochtendshow er bij te nemen, dit leek mij heel erg leuk. Dus zodoende ben ik begonnen met Blues in de morgen ( hier kom ik straks op terug ). Toen ik daar mee begonnen was, heb ik besloten 1 uur minder te draaien en dus naar 20:00 – 22:00 te gaan maar dan wél met een gehele nieuwe naam, opstelling en muziek keuze… Namelijk Muziek Op Zondag!

Uiteindelijk besloot ik om het 1 van de meest gevarieerde muziek programma’s op de Nederlandse Radio ervan te maken. En ik mag zeggen dit is mij wel gelukt. Op de zondagavond draai ik in principe alle, ja…. je leest het goed ALLE genres, je kan het zo gek niet bedenken en je komt het tegen ( zei het niet uit mijzelf dan op aanvraag). Ik probeer zoveel mogelijk genre’s in 2 uur te proppen, dat is wat ik altijd probeer en ook als een geweldige uitdaging zie!

Dit over Muziek op Zondag, kortom elke zondagavond is het mogelijk te luisteren naar Muziek Op Zondag op www.radio-draaigigant.nl vanaf 20:00 tot de klok van 22:00.

Voor meer informatie kunt u gaan naar: http://radio-draaigigant.nl/


Met Dj – Richard naar de middag op lokale omroep radio Odrie – Radio Odrie Lokale omroep

Met Dj – Richard naar de middag op lokale omroep radio Odrie – Radio Odrie Lokale omroep

Ik begon in januari 2019 met dit programma op de lokale omroep, genaamd Odrie in Oosterwolde. In het begin, de eerste 2 weken, was het even zoeken naar de juiste basis voor het programma, maar uiteindelijk had ik het gevonden…. namelijk blues en blues gerelateerd.

Ik zoek heel internet af naar nieuwe muziek, festivals/theatershows of optredens van bekende artiesten die ik dan draai tijdens dit programma. Ik gebruik ook met regelmaat lokale artiesten tijdens dit programma. Ik presenteer dit programma elke zaterdagochtend van 10:00 – 12:00. Ik begon met de tijden 11:00 – 12:00 maar al gauw wou ik heel graag een uur extra, omdat ik het er erg naar mijn zin had, kortom een geweldige ervaring voor mij zeker, omdat ik ook te beluisteren ben in de ether en op de kabel voor duizenden mensen…. dat was en ís een geweldige ervaring om mee te mogen maken!

Mede dankzij een collega kwam ik ook in aanraking met lokale artiesten van omgeving Friesland, Groningen en Drenthe.

Daarnaast ben ik ook met enige regelmaat de technische dienst op de zondagmiddag tijdens de sport. Hier verzorg ik dus alle technische kanten van het vak in de studio en ik verzorg de muziek. Die stel ik zorgvuldig samen, dit zijn dan elke maand gemiddeld 3 tot 6 uren, en als ik een keer extra nodig ben sta ik daar ook altijd voor open 14:00 – 17:00.

Dit allemaal kunt u volgen via de website of de fm en kabel van lokale omroep radio Odrie http://omroepodrie.nl/

Voor meer informatie kunt u gaan naar http://omroepodrie.nl/

Muziek Met Trox ~ Radio – Draaigigant.nl

Muziek Met Trox host ik op Radio-Draaigigant. Muziek met Trox is een muziek programma gepresenteerd door Henk Trox en de techniek wordt verzorgt door Evert Sikkema. Dit zijn opnames van dat programma, die ik zo geknipt en geplakt heb dat ze aan gepast zijn voor Radio-Draaigigant, en die verzorg ik dus dat ze daar ook te beluisteren zijn.

Voor meer informatie gaat u naar de volgende website http://radio-draaigigant.nl/

Dit zijn tot op heden al mijn programma’s en wie weet wat er in de toekomst nog bij komt, dat is allemaal niet te voorspellen. Ook voor alle tekst hier boven gelden de gebruikelijke copyright rechten die onderaan de website staan geschreven. En ook wat betreft taal of spelfouten geldt hiervoor, mocht u ze vinden dan hoor ik het graag. Want tevens ben en blijf ik een mens, hierdoor maak ook ik fouten. Dit kunt u allemaal via het contactformulier op sturen. Alvast bedankt voor de medewerking!

Op moment dat ik dit Schrijf is het 14-1-2020, Tijd voor nieuws ik ben ondertussen ruim 2 maanden actief via Babbel Radio een Internet Radio Station waar elke werkdag van 08:00 – 10:00 Blues in de morgen te beluisteren is een leuk fris station met leuke andere programma’s kortom eventjes checken!

https://www.babbelradio.nl/

Dan het laatste nieuwe station die er bij gekomen is dat is SasFm, een van de grotere Internet Stations die erg professioneel te werk gaan, hier ben ik wekelijks te beluisteren met een blues programma genaamd KoffieBlues elke Donderdag van 17:00 – 18:00!

KoffieBlues is een Heerlijk rustig blues programma waar u van kunt genieten tijdens de koffie aangezien de meeste mensen tussen 16:00 – 18:00 koffie drinken en vanaf uur of 18:00 gaan dineren is het een ideaal moment om de dag door te bespreken met uw partner & Familie of Vrienden tijdens het programma KoffieBlues.

Ik zou zeggen check ze via de volgende link https://sasfm.nl/

Dan is het tijd voor iets nieuws een Podcast en 1 groot radio programma…. waarom….??
de reden is dat ik nu officieel betaalt werk heb waardoor ik heel veel uren moest schrappen in de radio wereld, Maar wees niet teleurgesteld elke Donderdag, Zaterdag en Zondag hoort u mij nog op de radio!

Elke Zondag hoort u The Rich-Entertainment Radio Show, Hier in wordt alle muziek gedraaid die wij in de Podcast behandelen en hier in bespreken…. kortom zeker luisteren waard….

The Rich-Entertainment Podcast hier in praten we over Nieuws & Entertainment maar ook over heel veel muziek…. Op de pagina Podcast daar komt een uitgebreide uitleg over wat elke podcast bevat en daar kunt u ook de podcast luisteren.