Radio Dj en Podcast

Mijn werk als radio dj doe ik al vanaf toen ik een jaar of 13 was. Op deze pagina ga ik je vertellen over wat ik doe. Waar ik het doe en tot slot wanneer ik het doe. Kortom eigenlijk zoals ik ze noem de drie W’s.

In mijn beantwoording op de volgende vragen pak ik al mijn radioshows en ga ik daar over een stukje vertellen. En staat er op elke afbeelding een link naar de radio.

Het eerste Radio Programma waar ik mee wil beginnen is het volgende programma. Tevens ook het langste programma wat ik gepresenteerd heb.

Radio Draaigigant
Logo van Radio Draaigigant

Muziek op Zondag ~ Radio Dj bij Radio-Draaigigant

Ik ben, ondertussen 5 jaar actief op Radio-Draaigigant op de zondagavond met een programma dat eerst naamloos was. Gewoon DJ Richard zo stond het in het programma boekje. Dit was elke zondagavond van 20:00 – 23:00 in deze opstelling ben ik dus ook begonnen bij deze zender. Niet de grootste, maar wel 1 van de leukste tot nu toe vind ik.

Waarom vraagt u zich misschien af?

Nou dát ga ik u uitleggen; Ik mag veel van Linda ( eigenaresse). heb veel mogelijkheden op de radio. Ik vind het contact wat ik regelmatig heb met de luisteraars
( door het gebruik van de chatbox) erg leuk.

De muziek die ik draai op deze avond was eigenlijk vanaf begin al vrij gevarieerd.

Namelijk van Hollandse ”lalala” muziek, waar ik zelf niet van hou. Tot aan lekkere Heavy Metal en zelfs soms een snufje klassiek. Met de juiste aandacht voor de hedendaagse Top 40. Na een tijdje heb ik 2 uur gevarieerd en 1 uur traditionele blues gehad. Dit is ook weer na een tijdje veranderd in 2 uur Blues 1 uur gevarieerd…

Maar ook daar was ik niet tevreden mee, toen heb ik zitten denken en twijfelen van wat ga ik doen. Toen kwam ik op het idee om een ochtendshow er bij te nemen, dit leek mij heel erg leuk. Dus zodoende ben ik begonnen met Blues in de morgen ( hier kom ik straks op terug ). Toen ik daar mee begonnen was. Heb ik besloten 1 uur minder te draaien en dus naar 20:00 – 22:00 te gaan. Maar dan wél met een gehele nieuwe naam, opstelling en muziek keuze. Namelijk Muziek Op Zondag!

Uiteindelijk besloot ik om het 1 van de meest gevarieerde muziek programma’s op de Nederlandse Radio ervan te maken. En ik mag zeggen dit is mij wel gelukt. Op de zondagavond draai ik in principe alle, ja…. je leest het goed ALLE genres. Je kan het zo gek niet bedenken en je komt het tegen ( zei het niet uit mijzelf dan op aanvraag). Ik probeer zoveel mogelijk genre’s in 2 uur te proppen. Dat is wat ik altijd probeer en ook als een geweldige uitdaging zie!

Dit over Muziek op Zondag. Kortom elke zondagavond is het mogelijk te luisteren naar Muziek Op Zondag op www.radio-draaigigant.nl vanaf 20:00 tot de klok van 22:00.

Na een aantal geweldige jaren is dit programma van naam veranderd en hier op kom ik later terug!

Voor meer informatie kunt u gaan naar: http://radio-draaigigant.nl/

Ons Logo
logo van Babbel Radio
Het Logo van Babbel Radio

Babbel Radio

Op babbel radio zijn wij een aantal keer te beluisteren in de week. Namelijk op de zaterdag en zondag met om 10:00 – 12:00 uur Blues in de Morgen.
Dit heb ik een kleine 9 maanden gepresenteerd en hier van zijn opnames die je hoort op deze 2 dagen.

Daarnaast zijn we als Radio DJ ook elke week te beluisteren op de zondag avond. Om 20:00 tot 22:00 met het muziek programma : The Rich-Entertainment Radio Show!
https://www.babbelradio.nl/

Naam Verandering Muziek OP zondag!

Toen kwam het moment dat ook deze naam verleden tijd was dit omdat ik een podcast ging maken. Dit 1 seizoen 6 podcasts geproduceerd heb. Hier in nam ik jullie mee in de geschiedenis van artiesten of vertelde ik interessante nieuws stukken. Of review ik muziek daarnaast draaide we ook regelmatig muziek.

Maar In verband met muziek rechten en licentie’s mocht ik helaas weinig gebruik maken van muziek enkel een aantal nummers. Daar kwam verandering in toen ik mezelf ben gaan verdiepen in Copyright en Royal Free Music. Dat is er vollop ben ik tot ontdekking gekomen dus zodoende hoorde steeds meer andere muziek.

Op de zondag avond presenteerde ik Muziek Op Zondag die naam is toen gewijzigd naar The Rich-Entertainment Radio Show. Hier in draaide ik dan de muziek die ik niet mocht draaien in mijn podcasts ivm de muziek rechten.

Ik als Podcast producer mag het niet gebruiken. Maar als Radio Dj mocht ik wel alles gebruiken kortom een geweldig leuk iets om te doen!

Binnenkort komt er een tweede seizoen van circa 10 podcasts!

Het Logo SasFm
Dit is het logo van SasFm

Radio Dj op Sasfm

Dan het laatste nieuwe station die er bij gekomen is dat is SasFm.
Een van de grotere Internet Stations die erg professioneel te werk gaan. Hier ben ik wekelijks te beluisteren met een blues programma genaamd KoffieBlues elke Donderdag van 17:00 – 18:00!

KoffieBlues is een Heerlijk rustig blues programma waar u van kunt genieten tijdens de koffie. Aangezien de meeste mensen tussen 16:00 – 18:00 koffie drinken. En vanaf uur of 18:00 gaan dineren is het een ideaal moment om de dag door te bespreken met uw partner & Familie tijdens het programma KoffieBlues.

Ik zou zeggen check ze via de volgende link https://sasfm.nl/

ons oude logo
Ons Oude logo

Radio Dj en Podcast

Wij zijn een tijd actief geweest op Spotify met een Podcast. Wij zijn druk bezig met het realiseren voor een tweede seizoen die komt binnenkort. Hier in gaan we dan ook luisteren naar muziek die ik doorgestuurd krijg. Die we dan kort maar krachtig gaan reviewen en promoten in de podcast!

Mijn hobby’s zijn dus erg gevarieerd van het live presenteren van muziek. In de vorm van Radio Dj. Maar ook het maken en presenteren van Podcasts!

Kortom genoeg te doen!