Radio DJ en Podcast

Mijn werk als radio dj doe ik al vanaf toen ik een jaar of 13 was. Op deze pagina ga ik je vertellen over wat ik doe. Waar ik het doe en tot slot wanneer ik het doe. Kortom eigenlijk zoals ik ze noem de drie W’s.

In mijn beantwoording op de volgende vragen pak ik al mijn radioshows en ga ik daar over een stukje vertellen. En staat er op elke afbeelding een link naar de radio.

Het eerste Radio Programma waar ik mee wil beginnen is het volgende programma. Tevens ook het langste programma wat ik gepresenteerd heb.

Radio Draaigigant
Logo van Radio Draaigigant

Muziek op Zondag ~ Radio Dj bij Radio-Draaigigant

Ik ben, ondertussen 5 jaar actief op Radio-Draaigigant op de zondagavond met een programma dat eerst naamloos was. Gewoon DJ Richard zo stond het in het programma boekje. Dit was elke zondagavond van 20:00 – 23:00 in deze opstelling ben ik dus ook begonnen bij deze zender. Niet de grootste, maar wel 1 van de leukste tot nu toe vind ik.

Waarom vraagt u zich misschien af?

Nou dát ga ik u uitleggen; Ik mag veel van Linda ( eigenaresse). heb veel mogelijkheden op de radio. Ik vind het contact wat ik regelmatig heb met de luisteraars
( door het gebruik van de chatbox die helaas niet meer werkt door bepaalde omstandigheden daarom doen we het nu via skype) erg leuk.

De muziek die ik draai op deze avond was eigenlijk vanaf begin al vrij gevarieerd.

Namelijk van Hollandse ”lalala” muziek, waar ik zelf niet van hou. Tot aan lekkere Heavy Metal en zelfs soms een snufje klassiek. Met de juiste aandacht voor de hedendaagse Top 40. Na een tijdje heb ik 2 uur gevarieerd en 1 uur traditionele blues gehad. Dit is ook weer na een tijdje veranderd in 2 uur Blues 1 uur gevarieerd.

Uiteindelijk zijn we terug gegaan in uren van 3 uur naar 2 uren waarvan eigenlijk het eerste uur extreem veel gevarieerd is en het tweede uur vooral om de blues, rock en country draait maar ook Nederpop komt voor bij etc.

Uiteindelijk besloot ik om het 1 van de meest gevarieerde muziek programma’s op de Nederlandse Radio ervan te maken. En ik mag zeggen dit is mij wel gelukt. Op de zondagavond draai ik in principe alle, ja…. je leest het goed ALLE genres. Je kan het zo gek niet bedenken en je komt het tegen ( zei het niet uit mijzelf dan op aanvraag). Ik probeer zoveel mogelijk genre’s in 1 uur te proppen. Dat is wat ik altijd probeer en ook als een geweldige uitdaging zie!

Dit over Muziek op Zondag. Kortom elke zondagavond is het mogelijk te luisteren naar Muziek Op Zondag op www.radio-draaigigant.nl vanaf 20:00 tot de klok van 22:00.

Na een aantal geweldige jaren is dit programma van naam veranderd en hier op kom ik later terug!

Voor meer informatie kunt u gaan naar: http://radio-draaigigant.nl/

Ons Logo

Naam Verandering Muziek OP zondag!

Toen kwam het moment dat ook deze naam verleden tijd was dit omdat ik een podcast ging maken. Dit 1 seizoen 6 podcasts geproduceerd heb. Hier in nam ik jullie mee in de geschiedenis van artiesten of vertelde ik interessante nieuws stukken. Of review ik muziek daarnaast draaide we ook regelmatig muziek.

Maar In verband met muziek rechten en licentie’s mocht ik helaas weinig gebruik maken van muziek enkel een aantal nummers. Daar kwam verandering in toen ik mezelf ben gaan verdiepen in Copyright en Royal Free Music. Dat is er vollop ben ik tot ontdekking gekomen dus zodoende hoorde steeds meer andere muziek.

Op de zondag avond presenteerde ik Muziek Op Zondag die naam is toen gewijzigd naar The Rich-Entertainment Radio Show. Hier in draaide ik dan de muziek die ik niet mocht draaien in mijn podcasts ivm de muziek rechten.

Ik als Podcast producer mag het niet gebruiken. Maar als Radio Dj mocht ik wel alles gebruiken kortom een geweldig leuk iets om te doen!

uiteindelijk is de podcast gestopt op spotify deze staat nog wel op spotify. Maar toen ben ik een aantal podcasts gaan maken via Mixcloud maar ook dit was uiteindelijk niet wat ik wou. Kortom veel verschillende projecten maar het radio programma wordt nog steeds gemaakt voor jullie. Sterker nog er zijn maar liefst groot aantal stations tegelijk waar het programma op gedraaid wordt!

Elke Maandag een groot deel van de Blues Top40!

We hebben een tijd lang de volledige top40 gepresenteerd, tot het moment dat ik geraakt werd door COVID-19 en uiteindelijk tot het besef kwam dat ik een ander format wou met de top40 dus behandel ik de hoogst nieuwebinnenkomers en de veranderingen in de top10, dit gebeurt maandags 19:00 – 20:00 na dit uur hebben we een 2 uur durend radio programma genaamd Blueza Radio Show

Het was midden 2021 dat ik op het idee kwam om een soort informatief programma te realiseren en te organiseren. En uiteindelijk is daar Blueza Radio Show uitgekomen dit is een 2 uur durend radio programma.

Dit programma gaat hoofdzakelijk over De Blues muziek, Maar ik behandel ook graag Rock N Roll / Rock of Country, Americana en zelfs uitschieters tot aan de Nederpop. Er is zoveel muziek die niet tot nauwelijks gedraaid wordt op de radio dat is wat ik heel graag een klein beetje wil veranderen. Daar draait Blueza Radio Show om!

Op de volgende stations ben ik op moment te beluisteren.

Zondag 20:00 – 22:00
* AcrChat
* Radio-Bullet
* Pulsar-Radio
* MusicXPlosion
* Radio-Draaigigant
* Radio De Blauwe Vogel


Maandag 19:00 – 22:00
* AcrChat
* MusicXPlosion
* Radio-Draaigigant
* Radio De Blauwe Vogel


Wilt u nou ook mijn programma op uw radiostation hebben mail voor de voorwaarden via het contactformulier of KLIK HIER!

Heb je verzoekjes die binnen het genre passen wat wij draaien? Dan kunt u die indienen via de pagina Verzoekjes of KLIK HIER!