In Memoriam

Soms dan overkomt een band iets waardoor ze uit elkaar vallen of niet meer kunnen bestaan. Eigenlijk door die reden heb ik deze pagina opgezet omdat ik van mening ben dat we de bands of artiesten die hier op komen niet mogen vergeten.

Charlie Watts


Hij werd wereldberoemd als de drummer van de Engelse rockband The Rolling Stones.

Op 24 augustus 2021 overleed Watts op 80-jarige leeftijd in een Londens ziekenhuis.


Tekst Bron : Wikipedia
Afbeelding Bron : Wikipedia

Dusty Hill

De bassist en achtergrondzanger van de Amerikaanse band ZZ Top, is overleden op 72-jarige leeftijd, meldt de band op zijn Facebookpagina. Hill overleed in zijn slaap, thuis in Houston op 28 Juli 2021.

Tekst Bron : Nos
Afbeelding Bron : Wikipedia

Terence ‘Astro’ Wilson

Terence Wilson, voormalig zanger en medeoprichter van de Britse reggaegroep UB40, is zaterdag na een kort ziekbed op 64-jarige leeftijd overleden, heeft zijn huidige band laten weten.

Wilson was ook bekend onder zijn artiestennaam Astro.

Overleden op 6 November 2021

Tekst Bron : Nu.nl & Wikipedia
Afbeelding Bron : Wikipedia

Brian Travers


UB40-saxofonist Brian Travers is overleden. Dat meldt de Britse band op sociale media. Travers, die kanker had, is 62 jaar geworden.

overleden op 23 augustus 2021

Tekst Bron : Nos
Afbeelding Bron : Nos

Graeme Edge

Graeme Edge, drummer en medeoprichter van de band The Moody Blues, is op tachtigjarige leeftijd overleden. Het nieuws is door leadzanger Justin Hayward bekendgemaakt, meldt The Guardian.


Overleden op 11 November 2021

Tekst Bron : Nu.nl
Afbeelding Bron : Wikipedia

Ack Van Rooyen

De Haagse trompettist Ack van Rooyen is op 91-jarige leeftijd overleden, zo meldt zijn familie. Van Rooyen geldt als een van de grondleggers van de jazz in Nederland.

overleden op 18 November 2021.

Tekst Bron : Nu.nl
Afbeelding Bron : Wikipedia

Henny Vrienten

Zanger Henny Vrienten van Doe Maar is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan concertorganisator Mojo laten weten. Het is niet bekendgemaakt waaraan Vrienten is overleden, maar hij was al langere tijd ziek.

Tekst Bron: NOS
Afbeelding Bron: NOS