De Eerste Column van 2020!

Ik had besloten dit jaar wat later te beginnen met schrijven van columns en recensies mede door de reden dat ik het nieuws en alles wat er gebeurd eventjes wou afwachten.

Dus bij deze mijn eerste column voor 2020 wel wat lang maar des te meer valt er te genieten.

Nou de volgende dingen zijn er gebeurt en dit ga ik uitgebreid behandelen in deze column :

  • Kaart verkoop van Eurovisie Songfestival is een succes?
  • De Dolly Dots zijn weer samen en gaan op een reünie tournee.
  • Memphis blues challange/awards.
  • Dewolff Ambassadeur Record Store Day 2020.
  • Zangeres Floor Jansen wint popprijs 2019.

Dit zijn een aantal dingen waar ik het over wil hebben in dit column. Daarnaast heb ik muziek toegestuurd gekregen van EB Davis & The Superband waar ik het over wil hebben en ik wil het over hebben over mijn radio show genaamd blues in de morgen waarin het luisterpubliek steeds meer wordt en steeds een groter bereik krijgt wereldwijd ondanks dat het een Nederlandstalig radio programma is, Kortom genoeg dingen om te bespreken en om over te schrijven, Wat zijn nou dingen die ik moet behandelen volgens jou?

Stuur ze in via mijn website Rich-Entertainment.nl en dan via het contact formulier kun je alles kwijt waar ik volgens jou over moet schrijven, Ik noem het vaak praten omdat ik praat/schrijf tegen /aan jullie!

Ook voor vragen kunt u naar mijn website en hier alles kwijt!

Volg je ons al op social media?

Tegenwoordig hebben wij ook een twitter, Instagram  en facebook kortom check ons eventjes

De opening van de column is geweest!

Dan gaan we starten met het Muziek Nieuws. Ik moet heel eerlijk zijn dat dit de eerste keer is dat ik op zo’n professionele manier een Column schrijf en is best wel even wennen.

Ik wil alles zo groot en serieus mogelijk aanpakken vandaar dat ik het nu zo uitgebreid voorbereid en uitwerk.

En dan is nu echt tijd voor Muziek Nieuws!

https://www.facebook.com/RichEntertainment97

https://www.instagram.com/richardpromotionz/

Dat zijn alle linkjes naar onze sociale media kortom even checken lid worden, volgen en op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt in onze wereld!

Kaart verkoop van Eurovisie Songfestival is een succes?


Ik wil graag beginnen met het nieuws dat alle kaarten voor de negen shows tijdens het eurovisie songfestival die afgelopen donderdag middag in de verkoop gingen…

ze zijn allemaal uitverkocht, stond er op Nu.nl er stonden een kleine 80 duizend mensen in de wachtrij, dat laat toch wel zien hoe erg het leeft hier in Nederland dat wel beruchte Songfestival….

Ik zelf heb er weinig mee ondanks ik in een eerder recensie liet weten dat ik toch wel gecharmeerd ben van Jeangu Macrooy zijn muziek is erg leuk om naar te luisteren dus wat betreft inzending zit Nederland er wel goed bij, Enkel vind ik het zo’n uitbereide mediahype dat hele songfestival….

Dus vandaar dat ik het niet zo interessant vind… ik schrijf er wel over dus ook ik besteedt er een beetje aandacht aan, Door middel van dat ik het wel leuk vind om te verdiepen in de muziek die er gemaakt wordt door vaak volledig onbekende artiesten…

Want laten we voor opstellen wie kende Jeangu Macrooy nou? Ik niet hoor terwijl ik toch erg veel artiesten en muzikanten ken.

Dus ja ik kijk er dan van op dat het wel heel erg leeft hier in Nederland dat alles zo snel uitverkocht is had ik zelf niet verwacht!

Dat over het Eurovisie songfestival.

De Dolly Dots weer samen!

Dan toch wel leuk nieuws voor de fans ik zelf heb er weinig mee dat is dat de dolly dots weer bij elkaar gekomen zijn voor een reünie tour, namelijk gaan De Dolly Dots een nieuwe reeks concerten geven. Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en tot slot Angela Kramers zullen in het najaar voor het eerst sinds de gastoptredens met De Toppers in 2016 weer op het podium staan.

Het blijkt dus dat ze met enig regelmaat de vraag kregen om weer opnieuw op te treden uiteindelijk hebben ze dat dus ook besloten te gaan doen, Wat ik daar van vind zou je je misschien afvragen.

Nou zelf boeit mij deze meiden groep niet echt is ook niet mijn muziek smaak dus ik zou er naast dit item niet echt aandacht aan besteden, dus kortom wens ik ze veel succes met de tour en hopelijk wordt het een succes voor hun en hun fans!

Rich-Entertainment Eist geen Rechten van de bovenstaande afbeelding op.

Blues Challenge in Memphis!

 Dan toch iets wat mij erg trekt en wat ik erg leuk vond om te volgen waren de Blues Challange awards in Memphis, hier in kwamen alle kopstukken van de blues wereld samen en gingen ze optredens verzorgen en uiteindelijk gingen er een aantal met de prijzen er vandoor.

Namens ons mooie Nederland namen de volgende artiesten deel namelijk als Solo Act Robbert Duijf en de Dave Warmerdam Band, beide zijn ze gekomen tot aan de halve finales.

Robbert Duijf in Memphis voor de Blues challenge 2020
Rich-Entertainment Eigent geen rechten toe aan bovenstaande Foto!


Ik las een stuk over Robbert Duijf dat hij een zeer overtuigende set heeft neergezet met zijn heldere stem komt hij zelfs over een paar schreeuwers heen om de hoek, verder was het een zeer aandachtig en stil publiek kortom erg gaaf om te horen.

Daarnaast heeft de Dave Warmerdam Band zich goed laten horen in Amerika aangezien ze een aantal geweldige optredens hebben verzorgt in de USA. Ze staan op 28 Februari in de Q – Factory Amsterdam Check ze!

Is toch nog wel een droom van mij om naar Amerika te mogen gaan en hier zoiets te mogen bezoeken… Wie weet wat er in de toekomst gebeurd!

Helaas zijn beide Nederlandse inzendingen niet verder gekomen dan de halve finales wat al een hele opgave was aangezien dat er heel veel geweldige artiesten mee deden….

Dave Warmerdam Band in Memphis!
Rich-Entertainment Eigent geen rechten toe aan bovenstaande Foto!

Deelnemers Finale’s

De volgende acts streden in de finale om de beste Band Award :

The Jose Ramirez Band – Dave Weld and the Imperial Flames

Chris Canas Band – Bluestone

The Pitbull of Blues Band – Stillwell/France Blues Band

HOROJO Trio

En tot slot de laatste van de reeks Johnny Wheels & The Swamp Donkeys,

nou is het zo normaal vertelt een columnist dan een over elke band een stuk maar dat ga ik niet doen, ik ben heel eerlijk ik ken van deze bands helemaal niemand….

Excuses daar voor maar nu ik ze heb leren kennen ga ik me zeker weten in ze verdiepen want als ze echt zo goed zijn dat ze het tot aan de finales hebben geschopt internationaal dan zijn ze zeker ook voor u de moeite waard om ze eens te Google ’n of op YouTube op te zoeken.

Dan de strijd om de beste Solo/Duo Act hier hebben ook een groot aantal namen aan mee gedaan en ik zie 3 bekende namen….

Mojo parker – Ray Beadle

Crooked Eye Tommy – Hector Anchondo

Bad Temper Joe – Deze geweldige artiest ken ik wel heb een aantal nummers van hem op mijn pc staan en ook wel eens op de radio’s gedraait, afkomstig uit Duitsland.

Micah Ian Kesselring

Felix Slim – Van Felix Slim heb ik eens wat gedraaid van spotify af

Aaron Pollock – ook hier van heb ik wel eens muziek van gedraait op de radio kortom een bekende!

Dit waren alle namen die mee deden om de award voor beste blues solo/duo acts.

Nu ik dit allemaal verteld heb gaan we snel door naar de winnaars van de finales…

voor dat ik straks 10 A4tjes vol getypt heb!

Winnaar Finale’s

Dan de winnaars van de finales dat waren de volgende mensen :

Horjo Trio winnaar van de beste band en The Jose Ramirez band met een 2e plaats als op 1 na beste band, tot slot The Pitbull of Blues Band met een 3e plaats als op 2na beste band.

Dan ging JW-Jones er met de Gibson Guitarist award er mee vandoor.

Toen waren er 2 winnaars in de beste Solo/Duo Act eerste plaats Hector Anchondo met de memphis cigar box award en Felix slim 2de plaats die ging er met de Lee Oskar Harmonica award mee naar huis. En dan als laatste Best Self Produced CD was Sweet Thing Moonshine Society.

Dat over de Memphis blues challange’s.

Record Store Day 2020

Dan gaan we het over Record Store Day 2020 hebben, wat houdt dat nou eigenlijk in en waar draait het om tijdens deze dag ?

Ik Citeer letterlijk van Wikipedia af : Record Store Day is een internationaal georganiseerde feestdag, waarop wereldwijd de platenwinkels en platenlabels extra activiteiten organiseren, om de branche te promoten. Jaarlijks doen zo’n 700 onafhankelijke platenwinkels in de Verenigde Staten mee, alsmede enkele honderden platenwinkels in de rest van de wereld.

Bron : https://nl.wikipedia.org/wiki/Record_Store_Day – Wikipedia dan Record Store Day –

Het ontstaan van Record Store Day kwam in het leven door de volgende namen Eric Leven, Michael Kurtz, Carrie Colliton, Amy Dorfman, Don van Cleave en Brian Poehner.

De Wolff Benoemd tot Nederlands Ambassadeur Record Store Day 2020

Dewolff is benoemd tot Ambassadeur Record Store Day 2020 in Nederland vorig jaar was dit De Staat. Ook in Nederland gaat het steeds meer leven wat betreft Record Store Day, Dus ik ben erg benieuwd hoe het gaat verlopen dit jaar.

Ik zelf ga naar assen de platenzaak daar is ook van alles van plan dus ga daar zeker even kijken en wie weet waar ik nog meer heen ga.

In ieder geval ligt assen in de planning en wat betreft de Gelimiteerde Single die uitgebracht is door De Wolff ik hoop er 1 te kunnen scoren maar je weet het maar nooit…

Kortom je treft mij in assen en hopen dat we wat moois kunnen scoren!

Dit over Record Store Day!

Zangeres Floor Jansen wint popprijs 2019.

Dan toch wel iets waar ik weinig mee bezig ben maar wel erg leuk vind om te horen en om te vermelden in mijn column, Dat is de reden dat ik het eventjes kort benoem zangeres Floor Jansen van Nightwish heeft de popprijs 2019 gewonnen dat werd bekend gemaakt in het artikel op 19 januari. Op het festival eurosonic noorderslag in Groningen werd ze bekroont met deze geweldige prijs!

Dat even kort over de Popprijs.

Bron : https://www.nu.nl/entertainment/6024788/zangeres-floor-jansen-wint-popprijs-2019.html

Toe Gestuurde Muziek

Dan als laatste wil ik eventjes de ingezonden muziek benoemen en mee nemen in deze column, ik krijg geregeld muziek toegestuurd waaronder 3 geweldige cd’s van EB Davis & The Superband na mijn berichten op diverse blues forums kreeg ik heel veel muziek in mp3 vorm toegestuurd via de e-mail maar ik behandel altijd de artiesten die de moeite, tijd en geld nemen om mij cd’s toe te sturen extra,

Daar schrijf ik dan een kort stukje over vaak in de vorm van een review maar nu ook toch besloten heb om 1 a 2 keer in de maand een column te schrijven.

Dacht ik van dat is wel een mooi stukje wat ik hier in kan mee nemen vandaar dat ik het dus hier in benoemd, in de tussen tijd dat ik dit aan het schrijven ben luister ik naar muziek van Russkaja echt geniale muziek wel is waar geen blues maar soort van Hardrock / Heavy Metal?

Maar echt geniaal om naar te luisteren moet ik zeggen houdt je beetje wakker en je wordt er vrolijk van haha!

Dat even over Russkaja.

Eb Davis & The Superband

Nu tijd voor EB Davis & The Superband nou ik snap waarom ze de naam The Superband gekregen hebben want deze Cd’s klinken echt GEWELDIG! Dit is zulke mooie blues echt een aanrader om eventjes naar te kijken en de Cd’s te kopen. Ik vind de stem echt passen bij het genre,  Soms heb je blues artiesten die niet passen in de blues wereld maar meer een Rocktintje hebben, Nou kan ik je zeggen in dit geval is dit niet van toepassing de stem klink heerlijk rauw en toch met gevoel!

Kortom even checken Eb Davis & The Superband heerlijke blues met goeie begeleiding als band en een heerlijke rauwe stem!

Het Einde van de eerste Column

Nou dan komt er nu toch een einde aan mijn column. Ik hoop dat ie niet te lang is en dat het voor u makkelijk te lezen is.

Ik heb veel Research gedaan naar hoe je het beste een Column moet schrijven nou is het zo dat het op diverse en verschillende manieren gedaan wordt en dat er niet echt een vaste manier van schrijven is voor een column.

Kortom dan passen we weer mijn eigen stijl van werken toe en dat is toch beetje het gesprek vorm verhaal dat ik u wat probeer te vertellen dat zou dus ook de reden zijn dat  ik u een beetje aanspreek en dat ik een SPREEK taal hanteer in plaats van echt een verhaal taal. Nogmaals tips altijd welkom dat kunt u in sturen via het contact formulier!

Check ook onze social media eventjes om op de hoogte te blijven en om gewoon eens wat leuks te lezen!

https://www.facebook.com/RichEntertainment97

https://www.instagram.com/richardpromotionz/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *